VLOGS...

Missie: 

Olaf Wil Ondernemers Langdurig Activeren om te Renderen.

Visie:

Retailers moeten excelleren in de executie, slim digitaliseren en verduurzamen.

Onderstaande vlogs en interviews zijn zeer geschikt als basis voor een strategische discussie. Het gaat daarbij niet alleen om retailers, maar ook om andere stakeholders zoals merkeigenaren, producenten, groothandels, logistieke dienstverleners en (winkel)vastgoedeigenaren.

 

Zin om te sparren met een ervaren en ondernemende omnichannel expert die als directeur verantwoordelijk en betrokken is geweest bij grote transities van internationale retailers en merken?

Ik begrijp de uitdagingen, spreek de taal van de ondernemer en geef klanten zowel binnen als buiten Rabobank richting in de uitdagende retail- en groothandelssector over hoe om te gaan met de fundamentele veranderingen in consumentengedrag, demografie, concurrentie en technologie. 

Voor ondernemers moeten digitalisering en duurzaamheid prioriteit krijgen om aan verwachtingen van consumenten en overige stakeholders te blijven voldoen. 

Huidige / recente opdrachten binnen Retail, Wholesale en FMCG: Voorzitter Franchiseraad | Voorzitter Raad van Advies | Dagvoorzitter | Lid Raad van Advies | Strategisch adviseur | Personal coach voor DGA's | Public Speaker

Ik ben bereikbaar via deze contactgevens of dit contactformulier. Mijn profiel staat uiteraard op LinkedIn.

The Future is Now - Digitalisering is DE uitdaging voor het MKB

Digitalisering - Meer met minder

Aan de slag met digitalisering: Mijn Digitale Zaak

Stores That Wow: innoveren, digitaliseren of afhaken?

Webinar: MKB als klant

Vanaf 2.20 neemt Olaf Zwijnenburg de Digitaliseringswerkplaatsen en MKB deals mee in hoe Rabobank MKB-ers inspireert om te gaan digitaliseren

Webinar: Future Proof Ondernemen in de Retailsector

Georganiseerd door de Groningse & Drentse Rabobanken en aan elkaar gepraat door Colin Mooijman. Keynote spreker Olaf Zwijnenburg nam ondernemers mee in de trends en ontwikkelingen in het digitale tijdperk voor, tijdens en na Corona.

Webinar: Future Proof Ondernemen

Op dinsdag 23 februari vond het webinar “Future Proof Ondernemen in de Retail- en Horecasector” plaats, georganiseerd door een partnership van Stadsregio Parkstad Limburg, het Retail Innovation Centre Roermond (RIC Roermond) en de Limburgse Rabobanken.

Korte presentatie van Olaf Zwijnenburg vanaf 2:16 - 13:33 gevolgd door een interview met Frank Quix.

De Dag van de Ondernemer - MKB Rotterdam

Met veel plezier was ik namens Rabobank onderdeel van het webinar over digitalisering van MKB Rotterdam Rijnmond tijdens de Dag van de Ondernemer.

Check vanaf exact 23.00 in deze video.

In het kort: de shift naar online gaat door... Focus niet op OF OF maar op EN EN! Juist die combinatie van een webshop en een fysieke winkel is het winnende model. Klanten krijgen dan het beste van twee werelden.

Webinar: to platform or not to platform?

Olaf Zwijnenburg is Sectorspecialist Retail- en Groothandel en daarnaast Voorzitter van de interne Community Handel & Horeca van Rabobank. Vandaag neemt hij jullie mee in een hoogover spoedcursus over retail, de impact van Corona, de huidige digitale ontwikkelingen, de stappen die je kunt zetten naar online ondernemen en zijn visie op digitale winkelstraten.

Webinar: update detailhandel non-food

Olaf Zwijnenburg is Sectorspecialist Retail- en Groothandel en daarnaast Voorzitter van de interne Community Handel & Horeca van Rabobank. Vandaag neemt hij jullie mee in een hoogover spoedcursus ‘what’s going on in retail’ van ongeveer 25 minuten.

Webinar: Thoughtful Thursday

Vanuit Rabobank was ik samen met Dirk Mulder ING Sector Banking van ING en Henk Hofstede van ABN AMRO Bank N.V. te gast tijdens Thoughtful Thursday Webinar.

Frank Quix en Ernst-Jan Smids vragen ons naar onze kijk op de markt en gaan in gesprek over o.a.


- De versnelde digitalisering;
- Bewuster besteden;
- De (her)inrichting van de supply chain;
- De zichtbare verschillen tussen winkelgebieden;
- De economische verwachtingen binnen de retail.

Webinar: 'klanten digitaal bedienen'

Bekijk hier mijn pleidooi voor 1) de noodzaak voor digitalisering van het Nederlandse MKB en 2) het belang van toegevoegde waarde voor fysieke winkels.

En vergeet niet: iedere klantreis begint mobiel dus iedere ondernemer moet online goed vind- en zichtbaar zijn!

Check ondergetekende na een minuut of 2 op: https://lnkd.in/dehxC7m.

 

Namens Rabobank was ik met veel plezier aanwezig tijdens het goed bezochte webinar 'Klanten digitaal bedienen' op het Meeting of Minds-festival van RvN@.

Kernvisie op Retail in 1 minuut

In deze vlog van een minuut mijn kernvisie op retail...

Imagebuilders vlog 5/5: Verkopen is een vak, zet vakmanschap centraal!

Het 5e en laatste deel van de serie vlogs in samenwerking met Sanne Vincenten en Mariska Klopman van Imagebuilders over het leukste vakgebied dat er is: retail. 

Doe je voordeel met tip 5 van 5 over hoe je kan excelleren in de executie: Verkopen is een vak, zet vakmanschap centraal!

Imagebuilders vlog 4/5: Focus op experience en expertise!

Deel 4 van de serie vlogs in samenwerking met Sanne Vincenten en Mariska Klopman van Imagebuilders over het leukste vakgebied dat er is: retail.

Doe je voordeel met tip 4 van 5 over hoe je kan excelleren in de executie: combineer online met offline (en andersom)!

Imagebuilders vlog 3/5: Focus op experience en expertise!

Deel 3 van de serie vlogs in samenwerking met Sanne Vincenten en Mariska Klopman van Imagebuilders over het leukste vakgebied dat er is: retail.

Doe je voordeel met tip 3 van 5 over hoe te excelleren in de executie: Focus op experience en expertise!

Imagebuilders vlog 2/5: Zit je op de goede plek?

Deel 2 van de serie vlogs in samenwerking met Sanne Vincenten en Mariska Klopman van Imagebuilders over het leukste vakgebied dat er is: retail.

Doe je voordeel met tip 2 van 5 over hoe te excelleren in de executie: Zit je op de goede plek?

Imagebuilders vlog 1/5: Denk na over je DNA!

Altijd leuk om mee te werken aan een publicatie, in dit geval een serie vlogs voor Imagebuilders, over het leukste vakgebied dat er is: retail.

Ik kijk liever naar Mariska en Sanne dan naar mijzelf maar doe je voordeel met tip 1 van 5 over hoe te excelleren in de executie: Denk na over je DNA!

Retail in 2030

Het gaat er niet zozeer om wat er allemaal geweest is, maar vooral over wat er nog gaat komen...

Retail in 2030

De winkelstraat in 2030...

Primeur in NL: retourpinnen

Primeur in NL: retourpinnen

Chasin' Flagshipstore Amsterdam