Het echte verhaal over de stenen winkel

mrt 27, 2024 Olaf Zwijnenburg

Er is echt wat aan de hand met de stenen winkel... Met name in non-food zijn er vanaf 2010 bijna 24.000 winkels 'verdwenen'.

Zit er nog muziek in muziekwinkels?

nov 17, 2023 Olaf Zwijnenburg

RetailTrends belt iedere week met een expert over een opvallende actuele ontwikkeling. Deze keer over muziekwinkels die de deuren moeten sluiten. Olaf Zwijnenburg, sectormanager bij Rabobank, vertelt hierover.

Financiering van retail anno 2023: ‘Wees niet pessimistisch'

sep 23, 2023 Olaf Zwijnenburg

Het is waar dat hoge inflatie en de terugbetaling van coronaschulden een zware wissel trekt op de branche. Maar er zijn nog veel kansen voor de retail, vaak in de combinatie tussen offline en online, dus de stenen retail hoeft niet te wanhopen.

Hoe samenwerking de pijn in fysieke retail kan verzachten

aug 16, 2023 Olaf Zwijnenburg

Door middel van samenwerking rondom medewerkers, huisvesting, energie en in de inkoop kunnen dus een aantal grote uitdagingen aangepakt worden.

Waarom stenen winkels pijn lijden

mrt 30, 2023 Olaf Zwijnenburg

Het jaar 2022 werd afgesloten met een recordgroei in omzet voor de non-food detailhandel. Maar naar onze mening is er voor fysieke winkels nog weinig reden tot juichen. Het lijntje waar je als retailer op beweegt tussen winst en verlies is heel dun.

Staat er een recessie voor de (winkel)deur?

feb 10, 2023 Olaf Zwijnenburg

RetailTrends belt iedere week met een expert over een opvallende actuele ontwikkeling. Deze keer: Olaf Zwijnenburg, retailexpert bij de Rabobank, over de economische omstandigheden van de retailbranche.  Bij onze zuiderburen gaat C&A aan de slag om het personeelsbestand uit te dunnen, terw..